Vivix® Tonik Anti Penuaan

by - 9:00:00 am

Vivix® Tonik Anti Penuaan | Assalamualaikum sahabat! Bersiaran di hari minggu hari ni.. Hehe.. Tak ke mana pagi ni.. Cuma tengahari kang In Shaa Allah nak ke health talk di Bangi.. Lepas tu ada nak discuss pasal business planning sikit dengan another leader bawah team jutawan Shaklee.. Sebelum tu, i nak share dulu tentang salah satu produk terbaik Shaklee iaitu Vivix®. Memandangkan sekarang ni ramai betul yang risau usia meningkat sebab takut kulit berkedut, kendur sana sini, jeragat penuaan bertimbun, so hari ni i terpanggil untuk share pasal Vivix® ni.. 


Vivix® Botanical Beverage Mix melambangkan penemuan revolusioner dalam bidang khasiat pemakanan polifenol. Vivix® mengandungi ramuan botani Shaklee yang tersendiri iaitu Polygonum Cuspidatum, anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan lobak ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol ialah kumpulan fitokimia berasaskan tumbuh-tumbuhan dengan kebaikan antioksidan dan berkesan melambatkaan penuaan sel.
Vivix Shaklee
Di dalam satu penemuan utama, kajian klinikal terkini menunjukkan ramuan aktif Vivix® berupaya mengaktifkan pengawalan utama genetik yang menolong melambatkan penuaan pada tahap sellular. Di dalam kajian makmal, ramuan Vivix® telah menunjukkan ia memberi impak kepada 4 mekanisma utama penuaan iaitu :-
  • Melindungi dan membaiki sellular DNA.
  • Memberi impak positif kepada pengawalan genetik.
  • Menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitichondria.
  • Melambatkan pembentukan protin AGE (Advanced Glycation End Products).


Bagaimana Vivix® Bertindak?

Vivix® bertindak dengan menghalang 4 Mekanisma Penuaan Pada Tahap Sellular di dalam badan iaitu :-
  1. Kerosakan DNA
    Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik lalu menghasilkan satu 'typo' (kesilapan dari yang asal) yang akan mengganggu fungsi sel dan hayat umur.


  2. Pengawalan Genetik
    Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur pada tahap sellular. Di dalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru menunjukkan ramuan Vivix® mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.


  3. Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh Sel-Sel
    Mitichondria (penjana tenaga) di dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitichondria menurun, fungsi sel juga turut sama terjejas.

    Ramuan Vivix® menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.


  4. Penimbunan Protin AGE 
    Penimbunan berlebihan protin AGE (Advanced Glycation End Products) boleh menyebabkan kerosakan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan hayat umur.

    Ramuan Vivix® adalah 10X lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur Muscadine) untuk melambatkan protin AGE


Antara kepentingan dan khasiat lain Vivix® ialah membantu menjaga/memelihara :-


  • Kesihatan Jantung
  • Kesihatan Otak
  • Kesihatan Sistem Imun
  • Kesihatan Sendi
  • Perlindungan Antioksidan
  • Peningkatan Tenaga Pada Tahap Sellular
  • Kesihatan dan Kesejahteraan Hidup

Sebenarnya banyak lagi khasiat Vivix® ni tau.. Kalau tak, mana boleh digelar sebagai 'Raja Tonik'.. Tapi untuk hari ni, i share sampai sini je dulu.. Nanti i update lagi tentang Vivix® ni.. I tau uols semua teruja nak tau lebih lanjut pasal Vivix® ni kan? Hehe.. Jangan risau, i ada baanyakkkk lagi info nak share dengan uols semua.. Sabar ye.. Nak siap2 apa yang patut untuk meeting jap lagi.. See u in next entry!^_~



You May Also Like

3 Shaklee Lovers Visit

  1. ros..lama tak singgah sini..dah bertambah cantik blog ros..nampak sweet sangat..

    ReplyDelete
  2. Lamanya tak singgah sini. Blog makin menawan.

    ReplyDelete