Teman Baik..

by - 7:00:00 am

Teman Baik.. | Ke hulu ke hilir la duk mengangkut buku ni.. Gi dapur bawak, masuk bilik bawak, nak mandi pun bawak, nak tido bawak, gi kelas bawak, gi training bawak, gi meeting bawak.. Pendek kata di mana ada daku, di situlah ada buku ni..


Ilmu banyak dalam tu.. Tiap kali dapat idea or ilmu baru, terus catat.. Mentor ku pesan suh bawak buku nota ke mana saja ku pergi.. Sebab ilmu & idea akan datang bila2 masa.. Kalau tak tulis, nanti lupa.. So, uols kat luar sana.. Tak kiralah uols student ka, kerja ka, tukang masak ka, apa pon kerjaya or status uols, sediakanlah satu buku nota kecik macam ni.. Bawaklah ke mana saja uols pegi.. Tulislah apa saja 'lintasan baik' yang uols dapat.. Ni salah satu cara orang yang berjaya selalu buat..


Nak berjaya tak? Kalau nak, buatlah dari sekarang.. Sekian..^_^




*P/S : Pedulikan tulisan buruk.. Janji ku baca ku paham.. Kehkeh!;p





You May Also Like

3 Silent Hunter's Footprints

  1. bagus tip ini..lama tak buat sejak hilang dari zaman sekolah..harap selepas boleh buat..la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hilang?? Alahai, sayangnya.. Mesti banyak dah ilmu tercatat dalam tu.. Takpa2, kita buat baru.. Jom! ^_^

      Delete
  2. mmg terbaik la...
    bos2 mmg selalu bwk note book kemana..
    lya h/bag pom mls bawak..ape lg nk bwk note book.. lg pom bkn bisneswomen,..

    ReplyDelete