Tips Memilih Minyak Ikan - Omega

by - 7:30:00 am

Tips Memilih Minyak Ikan - Omega | Sekarang ni ada banyak jenis minyak ikan di pasaran.. Ada macam2 brand yang boleh dipilih.. Berikut ku kongsikan Tips Memilih Minyak Ikan Terbaik untuk rujukan sahabat semua.. 
Shaklee Omega Guard

Jika ingin memilih minyak ikan yang berkualiti, lihat pada ciri-ciri berikut:-
  1. Penapisan. Kebanyakan minyak ikan dihasilkan dari ikan laut dalam yang mempunyai kadar merkuri dan logam berat yang tinggi. Omega Guard Shaklee terjamin dengan penyulingan 3 molekul yng menjamin khasiat minyak ikan. Lebih jernih minyak ikan yang kita makan lebih baik.!
  2. Pastikan nisbah kandungan EPA, DHA dan minyak ikan. Ramai yang keliru. Rasa hebat sangat minyak ikan yang mereka makan kerana mempunyai kandungan minyak ikan yang tinggi. Hakikatnya minyak ikan adalah minyak. Tetapi kandungan EPA dan DHA di dalamnya yang menentukan kehebatan dan kepekatan sebenar minyak ikan itu. Setiap solftgel Omega Guard mengandungi 180 mg EPA dan 120 mg DHA.

Omega secara umumnya dapat membantu melancarkan pengaliran darah. Apabila pengaliran darah lancar, penghasilan plak pada salur darah akan berkurangan. Maka tekanan darah akan lebih lancar dan jantung tidak perlu bekerja kuat kerana tiada halangan. Inilah sebabnya kenapa Omega 3 sangat penting dalam usaha menurunkan paras kolestrol (penyebab plak), tekanan darah tinggi dan masalah jantung.. Untuk kencing manis pula, Omega 3 membantu meningkatkan sensitiviti insulin dan mengurangkan tahap gula dalam darah.
You May Also Like

2 Shaklee Lovers Visit

  1. Owh ini rupanya kepentingan Omega 3 untuk kita yer... Sis, untuk projek tu nanti whatsapp zumal boleh 0125747869

    ReplyDelete
  2. nice sharing ... erm, selama ni pikir asal minyak iakn kod je bagus :)

    ReplyDelete

Follow My IG