Ada Apa Dengan Kopi

by - 9:54:00 am

Ada Apa Dengan Kopi | Assalmualaikum sahabat! Salam 21 Ramadhan.. Allah, pejam celik pejam celik dah 21 hari dah rupanya kita menjalani ibadah puasa.. Sempurna ke tidak amalan kita ni, hanya Allah yang tau.. Apa pun teruskanlah beramal.. Malam2 akhir Ramadhan ni ramai yang mula memperbanyakkan amalan.. Alhamdulillah, semoga segala amalan diterima oleh-Nya..


Berbalik kepada cerita kopi.. Sebenarnya ku dah agak lama jugak la berpuasa dari minum kopi.. Konon nak elak pengambilan kafein berlebihan.. Tapi sejak bulan puasa ni, tekak duk mengidam pulak nak mengopi.. Aip! Jangan nak berspekulasi ye.. Bukan mengidam apa, just terliurkan kopi.. Orang duk terliur nak makan macam2, ku tidak.. Bab makanan kuih muih semua tu ku tak heran sangat.. Rilek je kalau berjalan ke mana-mana pun.. Takde nak meliur tengok kuih.. Tapi, benda yang paling buat ku meliur ialah kopi..


Siap request  nak berbuka puasa dengan mocha ekspreso.. Mengada sangat kan tekak ku ini.. Nasiblah seben nak layan.. Merasa la sekali berbuka minum mocha ekspreso kat secret recipe.. Tapi sekali tu jela.. Ko gila hari2 nak berbuka kat SR?? Rabak dik non.. Hahah! Tapi tekak tu macam tak puas.. Siang2 hari duk terbau2 je bau kopi.. Cenggitu sekali kronik menggila nak mengopi.. Nafsu.. Nafsu.. -_-"


Solutionnya, baru2 ni ku buat muka kesian mintak izin ngan seben nak beli Indocafe Coffeemix 3 in 1 ni.. Sebab memang dah lama dia tak bagiku minum kopi.. Mana taknya.. Ku ni asal minum kopi je ku migrain, asal minum kopi je ku kepeningan.. Tapi agaknya rezeki bulan puasa, seben bagi can la kat puan bini nak mengopi.. Hehe.. So, sekarang ni selang sehari ku akan bancuh  & mengopi awal2 pagi sebelum sahur.. Bagi la gap at least setengah jam sebelum ber'ESP'.. Kini tiada lagi gangguan bau2 kopi di siang hari.. Hahah! Kbai! >_<v



GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100 - [9/7/2015]
RAYA GIVEAWAY : JUALAN RAYA MELETOP 2015 - [14/7/2015]
GIVEAWAY CASH RAYA RM1000 BY EMAS PUTIH : CETAK BAJU MURAH SUFI PRINTING SERVICES [15/7/2015]


You May Also Like

7 Silent Hunter's Footprints

  1. Sebulan bulan posa ni kena kuarantin kopi... Hehe

    ReplyDelete
  2. Awal2 puasa tahan gak dari dari minum nescafe..lepas tu ngantuk giler time drive (saya keluar rumah lepas subuh)..Tak boleh jadi ni, kena minum gak nescafe time sahur, baru segar bugar mata, badan dan minda ...hehehee

    ReplyDelete
  3. kopi, minum favorit saya nie

    ReplyDelete
  4. ini ubat tahan mata pcl... kalau nak drive memang akan cari apa2 jenis yg berkafen seskali boleh jgn amalkan selalu.

    ReplyDelete
  5. hehe...dulu zie minum indo cafe. tp skrg zie tuka ke LA White coffee.

    ooo miza ada migraine rupanya. sakit tu kena migraine

    ReplyDelete
  6. Wahh boleh try kan...cm femes gak skrang indocafe ni....tpi wonda coffee tetap di hati hehhe

    ReplyDelete
  7. dalam rumah akak xde serbuk kopi tapi kalau balik rumah mak.. konfirm minum kopi

    ReplyDelete