Vitamin Dan Kulit

by - 10:40:00 pm

Vitamin Dan Kulit | Assalamualaikum lovelies! Lewat ku mengupdate hari ni.. Maafkanlah, ku kebizian di siang hari sampai tak sempat nak update blog.. Usahkan blog, IG dan FB ku pon sunyi sepi hari ni.. Huhu.. Jika semalam ku kongsikan tentang Tips Untuk Kulit Sihat Dan Cantik, malam ni ku nak kongsikan sedikit rahsia untuk kulit sihat dan cantik dari dalam.. Haa, cantik kalau setakat luaran je tapi tak terjaga dari dalaman pon tak sihat jugak.. So, jagalah kecantikan kulit kita dalam dan luar secara sihat.. 


Bagaimana Menjaga Kecantikan Kulit Dari Dalam Secara Sihat?

Beautiful Skin
Image Source : Google

Paling utama ialah amalkan pemakanan yang seimbang dan minum air putih banyak2. Bab minum air tu okaylah kan, senang sikit nak buat.. Tapi bab pemakanan ni payah sikit.. Sebabnya, biasa yang sedap2 tu lah yang banyak minyak, banyak lemak, banyak kolestrol.. Semua jenis makanan tu menyumbang ke arah kulit yang kurang sihat. Ada pula yang tak gemar makan sayuran, buah-buahan dan sebagainya.. Jadi nak dapatkan makanan yang seimbang tu sedikit sukar.. Samalah sepertiku, sayur-sayur ku tak berapa gemar.. Tapi kalau ulam-ulaman ku suka.. Makanan berminyak, berlemak tu memang lah favourite.. Pendek kata makanan yang berzat tu kurang diambil.. So, inisiatifnya ialah dengan pengambilan vitamin/suplemen sebagai makanan tambahan untuk kesihatan dan kulit semestinya.. ^^,


Sekarang ni berlambak produk2 untuk kecantikan yang dijual di pasaran.. Macam2 suplemen dijual.. Ada yang murah, ada yang mahal.. Terpulanglah kepada anda untuk memilih produk anda.. Ikut bajet masing2, jangan ikut orang.. As for me, tentulah ku inginkan yang terbaik untuk kesihatan kulit sendiri.. Almaklumlah, bila dah masuk 3 series ni faktor2 penuaan tu akan makin jelas kelihatan.. Jadi, kenalah jaga dari sekarang.. Heheh..

Rafhanah's Beauty Skin Set, Set Kulit Cantik, Vitamin Untuk Kulit, Suplemen Untuk Kecantikan Kulit

Inilah vitamin untuk kesihatan dan kecantikan kulit yang ku amalkan sekarang.. Rafhanah's Beauty Skin Set by Rafhanah Health & Beauty.. Terdapat 3 jenis vitamin/suplemen di dalam set ni iaitu Vitamin C, Vitamin E, dan Vitamin B Complex.. So apa fungsi setiap vitamin ini & bagaimana ia membantu dalam mencantikkan kulit? Ha, nantikan entri berikutnya esok k.. Saja kasi suspen sikit.. Haha! Stay tune! Kbai! ^_~



You May Also Like

0 Silent Hunter's Footprints