Subhanallah! Awan Rukuk Saat Gerhana..

by - 7:32:00 am

Subhanallah! Awan Rukuk Saat Gerhana.. | Semalam telah berlakunya gerhana matahari.. Ramai jugak kawan2 yang post di laman2 sosial mereka. Siap ada yang hantar gambar & video sekali.. Tapi sayangnya kakak terlepas nak tengok.. Rugi betul.. Apa pon terima kasih kepada rakan2 & kenalan yang sudi berkongsi gambar2 kejadian gerhana semalam.. Boleh jugakla tengok walau tak dapat tgk life.. Huuu~


Biasa bila terjadi kejadian yg jarang2 berlaku macam ni, mesti akan ada kejadian2 luar jiasa lain yang turut membuktikan kekuasaan Allah SWT kan? Kak D tak pernah la lagi jumpa kejadian2 macam tu.. Atau mungkin sebenarnya ada berlaku di sekeliling Kak D tapi kakak yg tak perasan.. ^_^"


Salah satu kejadian luar biasa yang berlaku semalam ketika terjadinya gerhana ialah penampakan segumpal awan yang kelihatan seperti bentuk seorang manusia sedang rukuk di langit.. Kejadian ni berlaku di Kota Ambon.. Kak D pon tak pasti Kota Ambon tu di mana.. Maklumla kakak ni memang buta geografi sikit.. Jumpa gambar ni pon sebab muncul di timesfeed fb kakak.. Tapi memang jelas bentuknya.. Terasa kerdilnya diri bila tengok kejadian2 luar biasa macam ni..

Credit : Sumber

Credit : Sumber

Gambar2 ni kongsi oleh saudari Husnul Khatimah. Boleh tengok di wall fb beliau kalau nak tengok lebih jelas. Kakak pon tak pasti ni gambar betul or edit.. Tapi apa pon ianya, tetap harus ingat kekuasaan Allah tu Maha luas.. Bila Dia kata jadi maka jadilah! Tiada yang mustahil bagiNya.. Wallahu'alam..


Credit : SUMBER

You May Also Like

1 Silent Hunter's Footprints