TIPS : Bagaimana Mendisiplinkan Diri Dalam Pengambilan Suplemen Harian

by - 10:33:00 am

TIPS : Bagaimana Mendisiplinkan Diri Dalam Pengambilan Suplemen Harian | Alhamdulillah, kurang sikit nyut2 pagi ni.. Betis pon dah kurang tegang uratnya.. Kalau tidak, jalan pon dah serupa robot.. Macam pengalaman panjat gunung dulu, ginilah gayanya.. Keras abis otot2 kaki, peha, betis segala.. Walhal ke mana je pon kakak ni.. Balik2 di rumah saja berpusing..😂


Antara punca tegang otot ni orang kata kurang garam, kurang kalsium.. Minum susu tapi macam tak cukup supply kalsium ke badan.. So kena cari alternatif kalsium tambahan.. Nasib baiklah ada Ostematrix.. Tu salah satu suplemen yang kakak ambil.. Lain2, kakak ambil Vita-C, B Complex, Vita-Lea, & dah tambah Omega sekarang.. Pssst! Kalau tambah ESP satu lagi dah jadi full SET PRENATAL dah..😂



Okay ni kakak share tips macamana nak disiplinkan diri ambil suplemen secara konsisten.. Cari satu pill case, sebaiknya yang ada ikut hari (Isnin, Selasa, Rabu, Khamis, Jumaat, Sabtu, Ahad).. Means ada 7 compartment untuk kita standby siap2 vitamin yg kita perlu ambil setiap hari.. Kaedah ni sangat memudahkan kita.. Kalau tak sempat nak ambil kat rumah sbb rushing nak ke pejabat, boleh bawak je pill case tu buh dalam handbag.. Nanti sampai ofis baru telan.. So xdela nak kena hangkut berbotol2 vitamin tu ke hulu ke hilir.. & takdela alasan tak sempat nak ambil vitamin lagi..😊


Pssst! Jujurnya kakak sendiri pon asalnya memang sejenis culas nak makan2 vitamin ni.. Tapi sejak guna kaedah ni, jadi rajin sikit sebab mudah nak ambil.. Kalau tak caye trylah! Sekian tips hari ni.. Xoxo!😘






You May Also Like

0 Silent Hunter's Footprints