APA YANG BAKAL BERLAKU SEPANJANG PROSES DETOX?

by - 9:00:00 am

APA YANG BAKAL BERLAKU SEPANJANG PROSES DETOX? | Okay, hari ni kakak nak share tentang detox. Apa kesan yang bakal kita lalui semasa dalam proses detox. Sebelum tu kakak nak tanya, ada tak dari kalangan pembaca blog kakak ni dalam proses detox? Or ada yang masih belum tahu cara2 nak detox? Atau ada yang baru nak belajar2 detox? Okay, kalau ada boleh ajukan soalan di bahagian komen ye.. Atau boleh direct whatsapp kakak.. Nanti kakak cuba jawab satu persatu.. 


So as for today, kakak kongsikan dulu apa yang bakal berlaku sepanjang proses detoxifikasi. So that nanti kalian tak adalah terkejut or takut nak teruskan proses detox ni..  ^^,

SUMBER : Team FLY Detox Program

APA YANG BAKAL BERLAKU SEPANJANG PROSES DETOX?

  • Pening!
Ini normal sebab badan tak cukup makan + kesan dari angin. Banyakkan minum air dan urut untuk kurangkan angin dan berikan keselesaan bagi perjalanan darah lancar.


  • Kerap Membuang Air kecil & Besar!
Inilah tanda detox. Ia keluar dari badan kita melalui air kecil & air besar. Tapi kalau sampai teruk sangat tahap diarhea tu, counterback dengan Performance Drink to control ok!


  • Badan Berangin / Kentut!
Ini juga salah satu proses kesan dari detox. Peppermint Ginger Plus boleh bantu legakan masalah ini.


  • Letih!
Ya! Ini adalah kerana kita dah terbiasa makan sedap solid food, tiba2 kena buat detox, bersih semua toksin. Dah la tak ada protein, muscle semua jadi lembik. Jadi elakkan exercise berat ok! Nanti kalian lagi pening dan penat.  So exercise buat yang biasa2 je, indoor dalam 10 minit macam tu..


  • Mulut Busuk, Lidah Pun Macam Ada Lapisan!
Semasa detox, antara deria yang terkesan adalah lidah! Kalau sistem penghadaman kita sebelum ni tinggi kandungan asid, ia memang akan keluar dari perut.. Itu yang jadi busuk sampai ke lidah & ia akan membentuk seperti satu lapisan. Jadi, kerap bersihkan lidah dan berkumur k!


  • Lapar!
Makan buah dan banyakkan minum air. Ini biasa berlaku sebab kita dah biasa makan banyak.. Tiba2 kena makan sikit.. Memang akan lapar. Tapi selagi kita komited, In Shaa Allah dalam masa beberapa hari, kita boleh kawal lapar tu.. Maksudnya detox kita berjaya dan kita sepatutnya dah berjaya juga kawal nafsu makan terlebih sebelum ni..


  • Berat Badan
Tak berganjak? Relaks.. Formula dia, untuk kurang 1 kg, kena bakar solid fat 7700 kcal. So kalau pemakanan masa detox ada culas + mayo, gula, garam, terlebih.. maybe akan amik masa 8-10 hari untuk hilang 1kg! So kalau nak cepat turun kg, jangan ngelat makan ye.. Disiplin!


Sebenarnya kurus dengan sihat adalah berkadar dalam 500 gm – 1 kg per week. Kalau kalian jenis gemuk air, berat boleh pergi kurang dalam 2 kg/week. Jadi kalau inginkan kesan yang paling efisen, detox dan exercise sekali ok! Exercise light2 pun ok janji badan bergerak.. ^_^


Setiap detoks ada kebaikannya dan ada juga kesan pada kita. Jadi selagi kita boleh kawal, In Shaa Allah detox kita pasti berjaya dan selepas itu kita akan lebih bertenaga. Siapa nak resepi atau cara detox paling berkesan boleh pm kakak.. Jom kakak guide!





You May Also Like

0 Silent Hunter's Footprints