Menu Iftar 2016 - Day 12

by - 9:42:00 pm

Menu Iftar 2016 - Day 12 | Pejam celik pejam celik dah nak masuk 13 Ramadhan dah.. Allah, kejap je masa berputar kan? Alhamdulillah, dah 12 hari juga Kak Diamond berjaya berpuasa penuh seperti orang lain.. Diamond Jr. strong & behave sangat.. Tak meragam langsung masa ibu berpuasa.. Thank you sayang, teman ibu puasa penuh 12 hari ni.. ^_^


Sepanjang 12 hari ni juga kakak masak sendiri kat rumah. Tak ada ke mana2 bazar lagi. Kalau ada pun, cuma kirim air kelapa & kuih je dengan Pak Diamond masa dia balik kerja.. Hehe.. Tu pon bukan hari2 la.. Masuk hari ni baru 2 kali je kirim. Hari tu sekali beli mee rojak kat Mydin Semenyih masa beli barang dapur. Tu pon sebab dah 3,4 hari puasa dah duk teringin.. Huhu~ Pak Diamond try cari kat bazar, tak jumpa2.. Last2 beki kat restoran nasi kandar kat Mydin je..


Menu iftar untuk hari ke-12 ni simple je.. Kakak masak sambal tempe ikan bilis dengan sayur cendawan goreng campur telur hancur.. 



Air cuma minum jus epal twister je.. Lepas tu telan Omega Guard 3 biji.. Alhamdulillah, kenyang.. Syukur dapat berbuka dengan juadah masakan sendiri.. Menu hari2 lain kakak lupa nak update dalam blog sebagai rujukan.. Bukan apa, esok2 di kala kebuntuan tak ada idea nak masak, boleh la rujuk balik.. Hari2 masak, ada masa buntu juga.. Huhu~


Nanti la kakak buat backdated entri untuk menu2 lain kalau rajin.. Hehe.. Selamat menjalani ibadah puasa & berterawih! ^_^



You May Also Like

4 Silent Hunter's Footprints

  1. Sambal tempe bilis tu sedapnya. lama tak makan. Singgah isi tabung kak diamond :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti bolehla buat.. Hehe.. Tq dear isikan tabung kakak..😘

      Delete
  2. Replies
    1. Alhamdulillah.. Jadila, asal kenyang..😊

      Delete