Open House 19 Syawal 2016!

by - 10:21:00 am

Open House 19 Syawal 2016! | Masih berada di bulan Syawal 1437H.. Open house sana sini masih lagi hangat diadakan. Maklumlah, raya kan sebulan.. Ihiks! Kalau ikut semalam ada 2 open house yang kakak nak attend. Tapi dah masuk 33 weeks ni tak mampu dah nak jalan beraya lelama. Duduk lama2 pun dah tak lalu sangat dah. Nak bergolek je kat rumah je kalau boleh. Tapi macam tak mesra alam pulak raya2 ko duduk berkurung tergolek umpama dugong kekenyangan dalam rumah kan? Dah orang jemput tu, especially family, kakak gagahkan jugakla diri hadirkan diri. 


Semalam kakak hadir ke majlis open house pakcik saudara belah fil di Petaling Jaya. Barulah nak ada gambar ala2 raya sangattttt khon.. Serius tahun ni hari raya tak ada gambar raya langsung. Ada gambar selfie dengan Pak Diamond je. Tu pun snap sambil duduk kat dalam kereta je. Kat luar naharom nak bergambar. Penatlah kakak kau ni duk hangkut camera ke hulu ke hilir.. Tak larat nak posing & bergambar.. Jadi hangkutla camera tu sampai habis bateri. Hahahah! ^_^"


Semalam ni gagahla jugak sikit nak layan bergambar sebab ada aircond kot. Mengada sangat kakyung nih tau. Nak aircond saja. Tapi sekejap je la. Dah lama sikit kakak dah start melemau. Pinggang dah start sakit, betis dah start lenguh, sampai ke lengan2 pun lenguh dah. Serius lenguh yakmat.. Cucuk titanus hari tu pun tak adalah lenguh macam gitu. Pelik pulak rasa.


Ikutkan lepas beraya di PJ tu, ada beberapa buah rumah pakcik2 & makcik2 sedara belah fil lagi yang nak diziarah. Sekali semua dah datang berkumpul kat situ, maka lepas beraya dengan semua terus balik rumah je lepas tu. Alhamdulillah, lega.. Sebab kakak memang dah tak larat sungguh dah nak meronda beraya lepas tu. Kalau ikut petang or malam tu nak ke rumah kawan di Kajang, tapi tak berjaya jugak sampai ke rumahnya. Balik rumah terus melepek je. Hajat nak keluar balik petang or malam tu terkubur jua akhirnya. Memikirkan nak naik turun tangga tu lah yang bercinta sungguh rasa.. Maklumlah, rumah atas kayangan. Lif pulak nan hado. Pancit haku nak naik turun 2,3,4 kali.. -..-||


Baju recycle je. Tahun ni memang jimat belanja raya. Pak Diamond bagi duit suh shopping baju raya, kakak ko  wat lek wat peace je tak beli apa2. Dipaksa juga beli something, kakak belilah stoking 4 pasang. Hahaha! Mood nak shopping barang jr. je dah ni. Ibu tak ada baju baru pun tak apa. Janji kelengkapan untuk jr. lengkap.. Nasiblah ada jugak warna yang matchy2 ala2 sedondon nak buat gambar kenangan. Alhamdulillah, beraya seadanya je tahun ni namun cukup bermakna.. Terima kasih Allah atas nikmatMu.. ^_^




You May Also Like

0 Shaklee Lovers Visit