Air Oh Air

by - 8:59:00 am

Air Oh Air | Assalamualaikum.. Pagi ni bersiaran dari Nilai.. Ini semua gara-gara ketiadaan bekalan air di kawasan-kawasan yang terlibat dengan gangguan bekalan air bersih di sekitar Selangor termasuklah tempat MD. Leceh hoii tak ada air dengan anak kecik ni. Duduk rumah 'atas kayangan', liftnya pula tak ada, memang bercinta la nak mengangkut air naik atas. -..-"

Image Extracred From Google

Dengan semalamnya seharian berurusan di luar, badan melekit belengas tengik semua ada.. Balik rumah tak ada air.. Derita badan weyh.. Nasib baik kakak ipar (kaka husband) sekeluarga awal-awal dah sewa homestay di Nilai ni. Kebetulan ada bilik kosong, so kakak ipar invite la kami 3 beranak stay kat sini sekali sementara tunggu bekalan air disambung semula. Maka di sinilah MD hari ni mungkin sampai malam ni. Dengan harapan hari ni dah ada air la kat kawasan rumah MD tu..


Air kat Nilai ni kemain lajunya. Seronok sungguh nak bermandi manda. Sampai boleh lemas MD kat bawah shower tu. Kahkah! Seperti tak pernah jumpa air pula lagaknya.. Ish! Punyalah syok.. Yelah, semalam sebelum bertolak ke sini sempat lap-lap badan je. Hari ni jumpa air mau tak kegembiraan.. Hahah!


Apa-apa pon harap isu air bersih di Selangor ni dapatlah diselesaikan dengan kadar segera. Sengsara rakyat marhaen tak ada air ni. Tak kan tiap kali tak ada air nak kena berpindah randah macam gini. Dah serupa kaum Nomad pula. Huhu~


Siapa lagi yang tinggal di kawasan Selangor? Tempat korang ada air tak?


You May Also Like

0 Silent Hunter's Footprints