33 Manfaat Yang Boleh Diperoleh Dalam 1 Canister ESP

by - 1:08:00 pm

33 Manfaat Yang Boleh Diperoleh Dalam 1 Canister ESP | Apa tu ESP?? MD pasti semua dah tau pasal ESP ni. Alaa, produk kegemaran sepanjang zaman semua tuuu.. Apa lagi kalau bukan Energizing Soy Protein keluaran Shaklee! ESP ni pon dah jadi my all time favourite jugak since MD kenal produk ni dari tahun 2014. Ia adalah sejenis makanan tambahan yang tinggi kandungan protein. Bukan ubat kurus ka, ubat gemuk ka, ubat tenaga ka, bukan3! Ia sebenarnya sejenis makanan dalam bentuk serbuk yang perlu dibancuh atau dikocak sebelum diminum. Yup, makanan yang perlu diminum ye bukan dikunyah. Istimewa kan? ^_^


Makanan tambahan ni fungsinya adalah untuk membekalkan nutrisi tambahan kepada tubuh kita supaya badan kita mendapat zat yang mencukupi setiap hari dan memastikan tahap kesihatan yang lebih baik dan optimum. So siapa yang rasa diri dah cukup nutrisi tu tak apalah, tak nak ambil pon kann.. Cuma sure ke badan korang tu dah cukup protein? Haa, tanya badan masing2 la naa.. Hanya kita yang tau apa kita makan dan cukup ke tidak zat yang kita daoat dari makanan yang kita ambil tu.. ^_~


So hari ni MD nak share dengan korang semua apa yang korang boleh dapat dengan pengambilan ESP secara konsisten. Sebelum tu, ingin diingatkan yang manfaat2 yang MD kongsikan ni adalah berdasarkan 70 testimoni yang telah dikumpul dari pengguna2 yang mengambil ESP secara konsisten. 

Kelebihan Energizing Soy Protein, Kebaikan Energizing Soy Protein, 33 Manfaat Yang Boleh Diperoleh Dalam 1 Canister ESP


33 Manfaat Yang Boleh Diperoleh Dalam 1 Canister ESP

  1. Mencerahkan kulit
  2. Menghilangkan jeragat 
  3. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu
  4. Membantu mempercepatkan penyembuhan luka 
  5. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan
  6. Menganjalkan payudara 
  7. Menganjalkan punggung 
  8. Mengatasi masalah gastrik dan pedih ulu hati
  9. Mengatasi kelesuan
  10. Merendahkan bacaan diabetis dengan menstabilkan paras glukosa
  11. Menyihatkan rambut dan mengatasi keguguran
  12. Mencantikkan kuku
  13. Menghaluskan tumit pecah
  14. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam contohnya ketika berpuasa
  15. Meningkatkan kualiti susu ibu - lebih berkualiti makanan, lebih berkualiti susu
  16. Meningkatkan pengeluaran susu - protein salah satu bahan mentah menghasilkan susu
  17. Pengganti sarapan dan supper
  18. Dilengkapi dengan mineral kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang bersifat keasidan
  19. Merangsang regenerasi sel kulit dan otot serta mengurangkan kedutan
  20. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)
  21. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral yang baik untuk badan
  22. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)
  23. Rendah lemak, tanpa kolestrol
  24. Membantu mengurangkan risiko kanser
  25. Bertindak sebagai antioksidan
  26. Menguatkan sistem imun tubuh
  27. Mempertingkatkan tahap kolestol baik
  28. Memelihara kesihatan jantung
  29. Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan
  30. Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones
  31. Membantu merendahkan paras kolestrol jahat
  32. Mencegah osteoporosis
  33. Membantu pembentukan sel-sel baru.


Banyakkk kan manfaat ESP ni? Itu baru ESP, belum lagi MD cerita pasal manfaat suplemen2 lain lagi.. Apa2 pon pastikanlah badan kita mendapat bekalan nutrisi yang mencukupi setiap hari. Tak nak makan suplemen tak apa, tapi pastikanlah pemakanan asas korang tu dah cukup semua zat dengan kadar yang sepatutnya untuk keperluan harian badan korang. Badan nak pakai lama yunk (In Shaa Allah dengan izin Allah).. Nak2 orang perempuan ni.. Makin berusia makin kurang nutrisi badan kita ni. Tambahan pula bila dah beranak pinak. Dah lah urat banyak putus, zat pula tak cukup. Kesian, apalah nasib badan.. Gugugu~


Okaylah, sebelum MD akhiri perkongsian MD hari ni, suka MD nak ingatkan yang kesan pengambilan ESP atau sebarang suplemen lain ke atas setiap individu adalah berbeza2 mengikut tahap kesihatan masing2.. So, janganlah kata "eh, aku minum ni takde pon dapat efek macam dia!".. Of courselah tak sama kesannya ye sayang2 semua.. Sebab badan kita ni lain2.. Komposisi nutrisi yang ada dalam badan kita pon tak sama.. Semuanya bergantung kepada pemakanan dan lifestyle kita. 




If ada yang berminat nak cuba ESP ni bolehla ke :

OFFICIAL PAGE : Rafhanah Health & Beauty
WHATSAPP : 019-532 7438 

You May Also Like

0 Silent Hunter's Footprints