Blogger templates

Friday, 30 December 2016

LAZADA BACK TO SCHOOL!

LAZADA BACK TO SCHOOL! | Musim persekolahan bakal bermula! Time2 macam ni parents yang ada anak yang dah bersekolah tu memang tengah sibuk la siapkan kelengkapan persekolahan anak2 kan? Anak2 pon seronok jugak sebab dapat kelengkapan persekolahan serba baru. Teringat zaman2 persekolahan dulu. MD paling seronok bila nak start penggal baru persekolahan. Seronok sebab semuanya baru! Ngehehehe.. Well, siapa tak seronok kalau dari head to toe dilengkapi dengan persiapan serba baru uolls.. Baju baru, tudung baru, kasut baru, beg baru, pencil case baru, stationeries semuaaaa baru! Berjoget pergi school punya semangat.. Ahahahah! >_<


Ada yang awal2 dah setel semua sebab tak nak kelam kabut. Kalau bab baju sekolah, zaman MD dulu mak just beli kain je then jahit sendiri. Untung jugakla mak pandai menjahit. Tapi zaman sekarang kadang2 tailor pon dah tak menang tangan nak terima tempahan. Lagi satu kalau dulu, nak beli kelengkapan sekolah ni memang kena keluar bawa anak2 semua pilih barang sekolah masing2.. Tapi zaman sekarang ni seboleh2 nak cuba jimatkan masa & wang betul tak? Maklumlah, sekali keluar dah confirm2 terbang fulus untuk isi minyak kereta, nak bayar tol, nak bayar parking semua.. Dah jalan dalam mall tu maunya la kan anak2 tak demand nak makan kepci la nak makan manhattan fish market la kan.. Hehe.. Biasalah tu.. Tihihi!


LAZADA BACK TO SCHOOL!

Haa, bercakap pasal kelengkapan sekolah ni MD nak sharelah dengan parents sekalian yang LAZADA sekarang ada promosi BACK TO SCHOOL! So, mana yang belum setel buat persiapan untuk anak2 tu bolehla cuba usha2 kat lazada. Jimat masa, tenaga & kos2 tambahan lain.. Tinggal bayar untuk harga barang & cas penghantaran je. Tau2 barang dah sampai depan rumah. Mudah sungguh membeli-belah zaman serba di hujung jari ni kan?


BACK TO SCHOOL promotion ni valid sehingga 5 JANUARI 2017 tau! So sempat lagilah nak cuci2 mata tengok apa lagi kelengkapan sekolah anak2 yang belum lengkap. Ada beg sekolah, stationeries, tumbler untuk anak2 bawak bekal air ke sekolah, dan macam2 lagilah. Selamat kembali ke sekolah anak2! ^__^


Lazada Malaysia




Read More

PENGAMBILAN VITAMIN C BANTU PENYEMBUHAN SEGERA!

PENGAMBILAN VITAMIN C BANTU PENYEMBUHAN SEGERA! | Assalamualaikum.. Salam Jumaat semua.. Hari ni MD just nak share testimoni salah seorang pengamal Sustained Release Vita C Plus Shaklee. Haa, selalu kalau kita sebut tentang Vitamin C ni, dalam kepala mesti ingat cantik je kan? Well, MD masa mula-mula kenal Vitamin C ni pon cuma tau nak kulit cantik je sebab Vitamin C ni sangat sinonim dengan kecantikan. Tapi sebenarnya, Vitamin C sangat memainkan peranan yang penting untuk kesihatan tubuh kita. Paling penting yang MD tersangatlah suka ambil Vitamin C ni ialah ia mempunyai antioksidan yang membantu dalam meningkatkan sistem imun tubuh kita.


Lagi satu, Vitamin C sangat membantu MD dalam proses penyembuhan luka bersalin. MD bersalin secara ceaseran, so pengambilan Vitamin C ni sangatlah penting supaya luka cepat sembuh. Bukan sahaja luka bersalin, malah luka2 pembedahan lain juga. Pada masa yang sama, baby yang direct feeding pon dapat khasiat kesihatan yang baik. Kita makan Vitamin C untuk boost sistem imun tubuh kita, pada masa sama dapat boost sistem imun baby sekali. So far alhamdulillah #puterakenit MD sihat walaupon lahir tak cukup bulan. Sehingga ke hari ini, belum pernah demam or sakit teruk. Sekali je hari tu dia kena selesema tapi alhamdulillah, tak lama.. 2,3 hari je then dah okay dah.. Masa selesema tu memang MD upkan dose Vitamin C ni sebab tak nak makan ubat lain. Okay, pasal tu nanti MD share dalam entri yang lain.

Vitamin C Semulajadi, Vitamin C 500mg, Vitamin C


Hari ni MD nak kongsikan testimoni salah seorang pengamal Vitamin C shaklee. Ini bukti yang Vitamin C sangat membantu dalam mempercepatkan penyembuhan luka. Bukan MD je cakap tau..  


Alhamdulillah, sepanjang lebih 50 tahun Shaklee di pasaran Malaysia, telah ramai yang mendapat manfaat kesihatan yang baik dengan pengambilan secara konsisten suplemen2 Shaklee. Dan MD merupakan salah seorang pengamal suplemen2 Shaklee yang mana MD sendiri merasai kesannya pada kesihatan tubuh badan MD. Jagalah kesihatan kita selagi kita masih sihat dengan mengamalkan pengambilan suplemen yang betul. Ada banyak brand di luar sana yang anda boleh pilih. Pastikan pilihan anda semulajadi, selamat, dan berkesan. Nak yang confirm selamat dan berkesan, boleh pilih Shaklee.. ^_^

Lazada Malaysia


Jangan Lupa Follow Untuk Lebih Info & Tips Kesihatan :-

Instagram : shaklee_by_diamonds
Whatsapp : 019.532.7438


Read More

Sunday, 18 December 2016

Kolagen Bukan Sekadar Untuk Cantik!

Kolagen Bukan Sekadar Untuk Cantik! | Bercerita tentang kolagen ni ramai yang berpandangan bahawa ia hanya bertujuan untuk kecantikan kulit semata. Namun tidak ramai yang tahu manfaat lain dan kepentingan kolagen terhadap kesihatan tubuh badan. Memandangkan PROMOSI SHAKLEE DISEMBER 2016 masih lagi berlangsung dan berbaki beberapa hari sahaja lagi ni, jadi MD teringin nak berkongsi tentang kepentingan & manfaat lain kolagen selain untuk cantik.


suplemen kolagen, kolagen shaklee, kolagen semulajadi, manfaat shaklee collagen powder

Untuk pengetahuan bersama, tubuh kita terdiri daripada 75% kolagen. Namun kandungan kolagen di dalam tubuh akan semakin hilang seiring dengan peningkatan usia kita. Menjelang usia 20 tahun tubuh kita akan mula kehilangan 1.5% kolagen dari badan. Pada usia 30-an, badan kita akan kehilangan 15% kolagen, seterusnya 35% akan hilang apabila usia kita mencecah 40-an.



Semakin banyak kita kehilangan kolagen dalam badan, semakin kurang agen sokongan untuk kulit jadi anjal. Kehilangan kolagen dari dalam badan manusia bergantung kepada individu. Ada sesetengah individu agak pesat dan ada pula yang agak lambat. Ini bergantung kepada pemakanan, persekitaran dan toksin yang secara tidak kita sedari mengganggu sistem kesihatan tubuh kita. Tanda-tanda kolagen dalam badan semakin berkurang dapat dilihat apabila kulit semakin mengendur dan berkedut serta kering, rambut menjadi tidak sihat dan gugur, kuku menjadi rapuh, sendi-sendi mula terasa sakit, dan penglihatan semakin kabur.



Sebagai salah satu cara untuk mengekalkan kandungan kolagen dalam badan ialah dengan mengambil kolagen tambahan. Pengambilan kolagen tambahan membantu badan menambah dan memperbaiki kolagen di bahagian-bahagian seperti kulit, ligamen, tulang, sendi, 'muscle', 'tendon', gusi, gigi, mata, saluran darah, kuku dan rambut.


7 KESAN LANGSUNG KOLAGEN TERHADAP FIZIKAL :-

  • Anti-Penuaan - mengurangkan liang2 pori, kedutan, dan garis2 halus.
  • Menghidrat - melembapkan kulit.
  • Mengembalikan Keanjalan Kulit - kulit lebih tegang dan lembut.
  • Melicinkan - meningkatkan kelicinan kulit.
  • Menyuburkan - mengekalkan kesuburan rambut dan kuku yang sihat.
  • Mencerahkan - mengurangkan pigmentasi, jeragat, dan tona kulit yang tidak sekata.
  • Menegang - membantu menegangkan dan menganjalkan payudara.


Bagaimana Ingin Memilih Kolagen Terbaik?
Bagi memilih kolagen terbaik di pasaran, pastikan terdapat 8 ciri berikut terdapat pada kolagen pilihan anda :-

  1. Kolagen yang diambil dari jenis kolagen yang dimakan atau diminum, bukan melalui suntikan.
  2. Saiz molekul kolagen bersaiz kecil untuk penyerapan pantas (1000 Dalton).
  3. Mempunyai emolient unggul dan mampu mengunci kelembapan berpanjangan.
  4. Mempunyai antioksidan yang tinggi.
  5. Mengandungi elemen B Complex untuk sintesis dan membina kolagen semulajadi tubuh.
  6. Mengandungi glucosamine untuk menjaga kesihatan sendi.
  7. Mampu merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang.
  8. Kolagen tersebut adalah selamat dan tidak bertoksik.

Shaklee Collagen Powder mempunyai kelapan-lapan ciri di atas. Ia dijamin SELAMAT, SEMULAJADI, dan SENTIASA BERKESAN! Adakah anda tergolong dalam kalangan mereka yang memerlukan kolagen tambahan? Haa, cuba cek balik diri anda.. Kalau dah mula nampak kedut2 halus kat muka, atau dah mula nampak ada jeragat pada kulit, itu antara tanda badan anda dah mula hilang kolagen. Jadi, cepat2lah top up kolagen tubuh anda dengan pengambilan suplemen tambahan kolagen! ^_~




Jangan Lupa Follow Untuk Promosi Dan Lebih Tips Kesihatan :-

Instagram : @shaklee_by_diamonds



Atau boleh juga hubungi MD melalui SMS/WHATSAPP di talian di bawah :-
>>>>>019.532.7438<<<<<


Read More

Saturday, 17 December 2016

PROMOSI BESAR-BESARAN JUBAH & BLOUSE SAARA 2016!


OMG!! MURAHNYA SEMUA...
PROMOSI SEHINGGA 70% & SERENDAH RM30‼️


"NAK SEMUA PLISSS!!!"



Susah nak cari blouse cantik siap ZIP GOLD di dada dan tangan serendah RM30?? Dan nak cari jubah terbaik, sedap pakai, selesa, flowwy, terus nampak cantik, sizing besar kurang daripada RM100?? Dah puas terjah & belek semua design di butik... Semua mahal dan tidak berkenan di hati...



Haaaa... Tak payah pening2 kepala dah... Jom tengok koleksi jubah dan blouse daripada SAARA ni!! Kami gerenti anda akan TERBELI punyaaa....



KENAPA HARGA MURAH SANGAT??

Alhamdulillah setelah setahun SAARA di pasaran, maka kami berbesar hati nak bagi REWARD pada semua yang bersama2 kami selama setahun sambil kami nak clearkan semua stok2 yang ada..



SALE BESAR-BESARAN sampai LICIN STOK sepanjang DISEMBER 2016!!!



Produk Apa Yang Ada Y.E.S Tu?
🌼 Blouse SAARA Ariana RM30 (Net Price RM65)
🌼 Jubah SAARA Medina RM60 (Net Price RM89)
🌼 Jubah SAARA Lorea RM69 (Net Price RM129)
🌼 Jubah S.E.D.D RM70 (Net Price RM109)


Blouse Murah Bawah RM50, Blouse Wudhu' Friendly, Tunic Murah Malaysia
Blouse SAARA Ariana

Jubah Murah Malaysia, Jubah Murah Bawah RM100
Jubah SAARA Medina

Jubah SAARA Lorea Ombre

Jubah S.E.D.D


Masa YEAR END SALE (Y.E.S) ni lah boleh beli banyak2.. KENAPA??
🍁 Buat stok jual pada kawan2 @ keluarga;
🍁 Pakai sedondon raya tahun depan;
🍁 Untuk majlis2 yang perlu pakai sedondon (marhaban, majlis kahwin, majlis graduation, majlis sekolah etc.);
🍁 Buat koleksi baju pergi kerja tahun 2017;
🍁 Buat koleksi baju jalan2 cuti sekolah;

.
HARGA DIJAMIN MURAH SAMPAI TERMIMPI2 TAU..


Yang berminat tu tunggu apa lagi uollsss?? Stok dah makin susut & SGT2 LIMITEDJom PM MD laju2 atau komen atau whatsapp untuk book. Biar kami periksa stok dulu, kalau ada stok baru bayar! Siapa cepat dia dapat!!


SMS/WHATSAPP : 019.532.7438
SMS/WHATSAPP : 019.532.7438
SMS/WHATSAPP : 019.532.7438


Jangan Lupa Follow Untuk Update Terkini :-

Instagram : @pakaianmuslimahsaara
Page : Pakaian Muslimah SAARA Kajang/Bangi



Read More

Tuesday, 13 December 2016

TUDUNG LABUH SAARA AISYAH

TUDUNG LABUH SAARA AISYAH | Berita baik buat penggemar tudung labuh. Memperkenalkan tudung labuh daripada SAARA iaitu SAARA AISYAH!


Alhamdulillah tudung labuh #saara_aisyah mendapat sambutan yang sangat2 menggalakkan. Sesuai untuk dibawa menunaikan umrah dan haji. Juga boleh dipakai bila2 masa di mana saja. Tinggal 3 pilihan warna sahaja lagi untuk anda pilih.


Tudung Ready Solat – Umrah & Haji Friendly :-
  • Black
  • Brown
  • Yellow

Pakaian Muslimah SAARA, pakaian muslimah patuh syariah, tudung labuh malaysia

Harga SAARA Aisyah :
1 helai — RM70
2 helai — RM120


Berminat boleh SMS/Whatsapp MD cepat2 ya. MD akan reply mesej uols secepat mungkin.. In Shaa Allah..


Promosi sah selagi stok masih ada!

📲SMS/Whatsapp : 019.532.7438
📲SMS/Whatsapp : 019.532.7438
📲SMS/Whatsapp : 019.532.7438

Jangan lupa follow channel SAARA MD di instagram ye..




#saaracandies #saaraangels #saara_muslimahwearing #saara_aisyah #aisyah #tudunglabuh #tudunglabuhmurah #muslimah #bazarpaknil #murahmeriah #muslimahfashion #muslimahwear #muslimahattire



Read More

Thursday, 8 December 2016

Cara Semulajadi Mantapkan Perisai Tubuh

Cara Semulajadi Mantapkan Perisai Tubuh | Hujung2 tahun macam ni kalau belah Pantai Timur dah masuk musim tengkujuh. Musim tengkujuh, musim banjir. Biasa waktu2 macam ni lah macam2 penyakit mudah merebak. Kalau antibodi tak kuat, memang mudahlah badan dijangkiti penyakit. So kakak nasihatkan pastikanlah diri kita sentiasa diperisaikan dengan baik.


Bagaimana Memperisaikan Diri Secara Semulajadi ?
Sekarang ni ada macam2 produk organik & semulajadi yang boleh bantu tingkatkan sistem imun tubuh kita. Salah satunya ialah produk2 makanan tambahan (suplemen) semulajadi Shaklee! 

Antara rangkaian produk Shaklee yang sangat bagus untuk membantu mempertingkatkan sistem imun tubuh ialah NutriFeron®, Sustained Release Vita C Plus™, Garlic Complex, dan Zinc ComplexTapi hari ni MD nak berkongsi dengan korang semua tentang NutriFeron®


NutriFeron® adalah produk yang dipatenkan dengan campuran ekstrak tumbuhan yang terbukti secara klinikal dapat menguatkan imun. Ia adalah sejenis formula yang membekalkan perlindungan imun tubuh harian yang tinggi. Ramuan proprietari berasaskan ekstrak tumbuh-tumbuhan semula jadi ini dihasilkan daripada biji labu, bunga kesumba, biji plantago dan kudup bunga bebuas Jepun.


Kalau korang nak tau, dalam badan kita ni ada sejenis protein yang penting untuk sistem pertahanan tubuh iaitu interferon. Badan kita lemah & mudah dijangkiti penyakit adalah disebabkan oleh kekurangan nutrien yang menggalakkan penghasilan interferon dalam badan kita. NutriFeron® dicipta bagi memenuhi keperluan nutrisi untuk merangsang penghasilan interferon sekaligus memantapkan fungsi imun tubuh kita.  


8 Manfaat NUTRIFERON® Terhadap  Tubuh :-
  1. Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari — ia adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. Kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu untuk merangsang dan meningkatkan keseluruhan sistem imun badan dengan menghubungi pembunuh semulajadi di dalam badan untuk tindakan: T-sel, B-sel, dan macrophage.
  2. Melawan kanser dan tumor — interferon semulajadi mengandungi polisakarida aktif yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin untuk melawan tumor dan sel-sel kanser. Juga, ia boleh mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi.
  3. Melindungi dari influenza — ia mengimbangi reponses imun alahan alam sekitar dan pencemaran udara, berkesan melindungi kemudaratan oleh pelbagai virus, mikrob, termasuk demam, selsema, alahan, keradangan dan influenza.
  4. Meringankan tekanan dan kelesuan — membantu mengatasi kelesuan yang disebabkan oleh kebimbangan, tekanan, keletihan, dan gaya hidup aktif.
  5. Melambatkan penuaan — formula unik Nutriferon® merangsang pengeluaran macrophage dalam usaha untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman pesat. Oleh itu, sel-sel menjadi lebih sihat.
  6. Mengurangkan infeksi oleh pesakit hepatitis B dan C — keberkesanan Nutriferon® dalam memerangi virus boleh mengurangkan jangkitan dan mengurangkan sebarang ketidakselesaan, misalnya, kembung, mual, dan muntah pesakit Hepatitis B dan C.
  7. Mengurangkan simptom Menopous — membantu mengurangkan masalah yang timbul kerana menopaus seperti darah tinggi, kolestrol tinggi, peredaran darah dan pelbagai masalah lain.
  8. Mengurangkan simptom PMS — terbukti secara klinikal dalam mengurangkan gejala-gejala yang disebabkan oleh ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu menstrual cramps, sakit-sakit belakang, tender breasts, jerawat, keresahan, masalah tidak dapat tidur dan mood swing.


8 Manfaat NutriFeron Shaklee


NutriFeron® dipek dalam sachet2 kecil (stik) untuk memudahkan pengambilan. Caranya mudah saja! Boleh terus tuang ke bawah lidah & hisap2 sampai larut. Atau boleh juga kalau nak tambah dalam minuman kegemaran korang seperti jus oren.


Untuk 1 pek NutriFeron® ni, harganya ialah RM181.25 sahaja. 1 pek ada 30 stik. Tahan untuk penggunaan selama sebulan jika diambil 1 stik sehari. SMS/Whatsapp ke 019-5327438 untuk sebarang pertanyaan atau pembelian. ^_~



Read More

Tuesday, 6 December 2016

Homemade Beauty Drink!

Homemade Beauty Drink! | Selamat pagi uols! Hari ni MD just nak share sejenis minuman kecantikan yang tersaaaangatttlah mudah untuk uols amalkan hari2.. Jom cuba! ^_~

Beauty Mango Smoothie!


Mango tu kalau dapat harumanis laaagi menyengat rasa dia uols.. Tapi kalau tak ada harimanis pon boleh je guna mana2 manga yang ada. Lemak2 manis masam cukup rasa.. Kalau tak ada buah pelam, boleh cuba dengan jus buah2an yang ada kat rumah uols.. Pon sedap jugak! ^^,


Okay selamat mencuba! 


Oh by the way, untuk dapatkan bahan2 seperti collagen, esp & performance tu boleh roger2 MD ye.. Harga kasih sayang terjun ke gaung MD bagi bersempena hujung tahun ni..^_^ 


Plus! Collagen Powder sekarang ni tengah promosi uols.. Beli 2 boxes dapat 5% discount! Murah nak mati i tell ya! Nak tau lebih lanjut boleh direct sms/whatsapp MD orait! --> 0195327438





Read More

Labels

Advanced Joint Health Tablet Advertorial Affiliate Alfalfa Complex Anti-Aging B Complex Berpantang Cinch Energy Tea Mix Collagen Powder Cyst Depression Detox Energizing Soy Protein ESP GLA Complex Healthy Nutrition Healthy Recipes Info Sihat Kehamilan Kesihatan Kesihatan Kanak-Kanak Kuih Raya 2016 Lazada Lecithin Lifestyle Masalah Lemah Pundi Kencing Motherhood Journey My Pregnancy Journey NON-GMO Nutriferon Obesiti Omega Guard OsteMatrix Parenting Penuaan Performance Drink Personal Placenta Previa Postnatal Pregnancy Pregnancy Tips Prenatal Quotes & Motivations SAARA SAARA Aisyah SAARA Amani SAARA Ariana SAARA Lorea Ombre SAARA Medina Sakit Gigi SEDD Senggugut Set "Milk Booster" Shaklee Set Berpantang Shaklee Set Detox Shaklee Set Energy Booster Set Imune Booster Set Kecantikan Shaklee Set Kehamilan Set Kekal Langsing Set Kencing Tak Lawas Set Kesihatan Sendi Shaklee Set Kulit Cantik Set Mengandung Set Mighty 3 Gems Set Prenatal Set Ramadhan Set Senggugut Set Tenaga Shaklee Shaklee Effect Shaklee Issue Sistemik Lupus Eritematosus (SLE) Sustained Release Vita-C Plus Sustained Release Vita-C Plus™ (500mg) Tempahan Kuih Raya 2016 Tentang Shaklee Testimoni Testimoni Alfalfa Testimoni B Complex Testimoni Enfuselle Hydrating Moisturizer Testimoni ESP Testimoni GLA Complex Testimoni Set Alergik/Resdung Testimoni Set Berpantang Shaklee Testimoni Sustained Release Vita C Testimoni Vitamin C Testimoni Vivix Tip Keibubapaan Tip Penyusuan Tips & Info Kesihatan Tips Dan Petua Tips Kesihatan TIPS RUMAHTANGGA TTC TTCians Vita E Complex Vita-Lea For Children Vitamin E Complex Vivix Vivix®

Copyright © RosmizaAli.Com™ Made with ❤ by azhafizah.com