PENGAMBILAN VITAMIN C BANTU PENYEMBUHAN SEGERA!

by - 1:51:00 pm

PENGAMBILAN VITAMIN C BANTU PENYEMBUHAN SEGERA! | Assalamualaikum.. Salam Jumaat semua.. Hari ni MD just nak share testimoni salah seorang pengamal Sustained Release Vita C Plus Shaklee. Haa, selalu kalau kita sebut tentang Vitamin C ni, dalam kepala mesti ingat cantik je kan? Well, MD masa mula-mula kenal Vitamin C ni pon cuma tau nak kulit cantik je sebab Vitamin C ni sangat sinonim dengan kecantikan. Tapi sebenarnya, Vitamin C sangat memainkan peranan yang penting untuk kesihatan tubuh kita. Paling penting yang MD tersangatlah suka ambil Vitamin C ni ialah ia mempunyai antioksidan yang membantu dalam meningkatkan sistem imun tubuh kita.


Lagi satu, Vitamin C sangat membantu MD dalam proses penyembuhan luka bersalin. MD bersalin secara ceaseran, so pengambilan Vitamin C ni sangatlah penting supaya luka cepat sembuh. Bukan sahaja luka bersalin, malah luka2 pembedahan lain juga. Pada masa yang sama, baby yang direct feeding pon dapat khasiat kesihatan yang baik. Kita makan Vitamin C untuk boost sistem imun tubuh kita, pada masa sama dapat boost sistem imun baby sekali. So far alhamdulillah #puterakenit MD sihat walaupon lahir tak cukup bulan. Sehingga ke hari ini, belum pernah demam or sakit teruk. Sekali je hari tu dia kena selesema tapi alhamdulillah, tak lama.. 2,3 hari je then dah okay dah.. Masa selesema tu memang MD upkan dose Vitamin C ni sebab tak nak makan ubat lain. Okay, pasal tu nanti MD share dalam entri yang lain.

Vitamin C Semulajadi, Vitamin C 500mg, Vitamin C


Hari ni MD nak kongsikan testimoni salah seorang pengamal Vitamin C shaklee. Ini bukti yang Vitamin C sangat membantu dalam mempercepatkan penyembuhan luka. Bukan MD je cakap tau..  


Alhamdulillah, sepanjang lebih 50 tahun Shaklee di pasaran Malaysia, telah ramai yang mendapat manfaat kesihatan yang baik dengan pengambilan secara konsisten suplemen2 Shaklee. Dan MD merupakan salah seorang pengamal suplemen2 Shaklee yang mana MD sendiri merasai kesannya pada kesihatan tubuh badan MD. Jagalah kesihatan kita selagi kita masih sihat dengan mengamalkan pengambilan suplemen yang betul. Ada banyak brand di luar sana yang anda boleh pilih. Pastikan pilihan anda semulajadi, selamat, dan berkesan. Nak yang confirm selamat dan berkesan, boleh pilih Shaklee.. ^_^

Lazada Malaysia


Jangan Lupa Follow Untuk Lebih Info & Tips Kesihatan :-

Instagram : shaklee_by_diamonds
Whatsapp : 019.532.7438


You May Also Like

0 Silent Hunter's Footprints