ANAK SIHAT, ANAK PINTAR!

by - 1:11:00 pm

ANAK SIHAT, ANAK PINTAR! | Sebagai ibu bapa, kita mesti mahukan anak2 kita membesar dengan sihat dan menjadi seorang yang genius atau bijak.  Sebenarnya kebijaksanaan si kecil boleh dipupuk sejak mereka kecil lagi. Ada beberapa kaedah untuk merangsang kebijaksanaan anak2 kita sejak kecil. Salah satunya ialah dengan MENINGKATKAN KESIHATAN mereka. 


Beberapa KAJIAN telah membuktikan bahawa tahap kesihatan anak yang tinggi dapat mempengaruhi pembelajarannya di sekolah. Kanak-kanak yang sihat akan aktif di sekolah. Tahap kesihatan yang baik juga dapat meningkatkan KEYAKINAN DIRI anak2 kita. Apabila tubuh badan anak2 kita SIHAT, maka mereka akan sentiasa CERGAS & BERSEMANGAT serta dapat memupuk sifat KEPIMPINAN dalam diri mereka.Justeru, tingkatkan kesihatan anak2 kita dengan amalan GAYA HIDUP yang sihat di samping memberikan MAKANAN YANG BERKHASIAT untuk si kecil. Namun tidak semua kanak2 gemar memakan makanan yang sihat dan berkhasiat untuk tubuh mereka. Para ibu perlu sentiasa kreatif dalam menyediakan hidangan untuk si kecil bagi menarik perhatian mereka untuk makan makanan berkhasiat. 


Ibu bapa juga disarankan supaya membekalkan SUPLEMEN khusus untuk anak2 demi memastikan kesihatan mereka sentiasa berada pada tahap optimum. Dan sudah semestinya juga tidak mudah untuk memujuk anak2 supaya menhambil vitamin kerana bagi mereka vitamin adalah sama seperti ubat yang rasanya tidaklah selazat gula2 mahupun coklat.


VITA-LEA® FOR CHILDREN

MULTIVITAMIN dengan formula serba baharu yang dicipta berteraskan kajian sains pemakanan yang telah dijalankan lebih 100 tahun. Ia bersandarkan panduan kepakaran para pakar pemakanan dan saintis penyelidik Shaklee. 

8 INFO MENARIK TENTANG VITA-LEA® FOR CHILDREN :-

  1. Mengandungi 19 nutrien penting untuk perkembangan sihat kanak-kanak.
  2. Menyediakan 150% nilai harian Vitamin D untuk kesihatan tulang dan gigi.
  3. Memberi 100% nilai harian Vitamin C.
  4. Meyediakan 8 jenis Vitamin B lengkap yang menyokong fungsi sebenar tubuh manusia.
  5. Berasaskan fitonutrien semulajadi.
  6. Manisan semulajadi (xylitol) yang tidak menyebabkan kaviti pada gigi.
  7. Kaya dengan sum,ber nutrien antioksidan.
  8. Diperkaya dengan buah oren, anggur, dan campuran perisa beri.Your Shaklee Health & Beauty Consultant,
MommyDiamonds 019.532.7438You May Also Like

0 Shaklee Lovers Visit