VITAMIN C BANTU ATASI ALERGIK SEAFOOD!

by - 7:00:00 am

VITAMIN C BANTU ATASI ALERGIK SEAFOOD! | Assalamualaikum. Hai! Selamat berhujung minggu uolls! Buat apa je hari ni? KekZa macam biasalah kat rumah je hadap blog. Ahahaha! Hari ni rasa nak mengimbau balik kisah perbualan KekZa dengan salah seorang kenalan yang ada masalah alergik seafood ni. Cerita perkenalan KekZa dengan kakak ni berlaku di sebuah cawangan Shaklee di Ipoh. 


Masa tu Sustained Release Vita-C Plus tengah kehabisan stok 1 Malaysia. Memang huru hara sekejap. Mana taknya, mende daily essential kot. Produk hot selling masa tu. Semua orang consume Vitamin C. Menggagau masing2 kontek SID sana sini nak dapatkan stok. Malangnya memang semua SID pon kemarau stok Vitamin C masa tu. Habisss! Licinnn kena sapu dengan customer. Sampaikan kami sendiri pon tak sempat nak simpan stok untuk diri sendiri.


Memang lama sangat terputus bekalan Vitamin C ni masa tu. Setahun lebih kalau tak silap. Paling kesian pada yang memang amal makan Vitamin C untuk masalah alergik mereka la. Faham sangat perasaannya masa tu. Huhu~


Bila HQ & semua branch Shaklee restock je Sustained Release Vita-C Plus ni, berpusu2 semua pakat serbu. Masa tu belum ada sistem online, so memang kena beli di hq atau mana2 cawangan Shaklee berdekatan. KekZa pon tak ketinggalan membanjiri branch Ipoh. Masa tu tinggal di Ipoh (eh, banyak pulak aku punya masa tu..). 


Tengah menunggu giliran tu, KekZa sembang dengan sorang akak ni. Jelas terpancar kegembiraan di wajahnya. Bila KekZa selidik2, rupanya dia memang pengguna tegar Vitamin C Shaklee. Katanya dia ada masalah ALERGIK SEAFOOD. Sepanjang takde stok tu derita jugaklah sebab tak boleh langsung sentuh makanan laut terutamanya udang. Kalau makan, confirm naik gatal2 kat bibir, lepas tu bibir membengkak kalah enjelina jolie. Tapi masa dia consume Vitamin C Shaklee, tak ada masalah langsung nak makan udang or apa2 makanan laut lain. 


Hari tu dia memang datang semata2 nak borong Sustained Release Vita-C Plus. Sekali borong 6 botol terussss! Cukup untuk 36 bulannnn! Pergh! Yang buat KekZa kagum sangat tu, dia bukanlah ahli shaklee tau. Tapi sanggup datang borong dengan harga retail demi tak nak terputus stok lagi.. Alhamdulillah, walaupun dia bukanlah customer atau downline KekZa, tapi KekZa tumpang rasa happy bila produk kami dapat bantu menambah baik tahap kesihatan penggunanya. 


So hari ni sajalah nak share balik testimoni regular customer KekZa sendiri yang turut mengalami masalah yang serupa dengan akak tadi. Customer KekZa ni dia ambil Vitamin C sekali dengan Alfalfa Complex



Alhamdulillah, sampai sekarang customer KekZa ni masih konsisten amalkan 2 suplemen ni untuk bantu atasi masalah alergik seafoodnya. Dannn bonus yang KekZa perasan, kulit dia sekarang ya Allah cantik sangat! Macam kulit baby dah aku tengok. Peloles, glowing, pinkish, gebu gebas.. Amboi! Lawan tokey nampak.. Biasa dia ni.. Ihihi! ^^,


Happy tau bila dapat bantu customer dapatkan kesihatan yang lebih baik ni. Namun siapalah KekZa dan Shaklee untuk bantu menambah baik kesihatan customer jika bukan dengan keizinan Allah swt. Alhamdulillah, segala puji KekZa pulangkan semula kepada Yang Maha Memberi Kesembuhan. Apa yang KekZa boleh bantu hanyalah memberikan konsultansi paling ikhlas dan terbaik serta doa yang tak putus untuk setiap customer kesayangan KekZa.


Eksklusif tak jadi customer KekZa? Siap dengan doa penuh kasih sayang ku titipkan buatmu.. Gitchewww.. Suwitttt kan? Sebab Tu lah KekZa Manis Semanis Kismis! Auchh.. 


Nak jadi customer kesayangan KekZa? Whatsapp je laju2 k. Pintu whatsapp KekZa senantiasa terbuka untuk uolls.. Kbai! Salam kasih sayang manis bersira dari KekZa untuk semua silent reader blog RosmizaAli.Com.. Xoxo!



Your Awesome SID,
KekZaManis | 019-5327438


You May Also Like

0 Shaklee Lovers Visit