KELEBIHAN OMEGA 3 KEPADA IBU MENGANDUNG & BAYI

KELEBIHAN OMEGA 3 KEPADA IBU MENGANDUNG & BAYI | Kalau ada yang masih belum tau, Omega Guard ni adalah salah satu essential supplement yang ada dalam Set Kehamilan Shaklee. Sebab Omega-3 adalah sangat2 penting untuk ibu mengandung especially in 2nd trimester and early 3rd trimester.



Bukan ibu sahaja yang mendapat manfaat kebaikan Omega Guard ni tau, bahkan bayi di dalam kandungan juga.☺️πŸ’•

MANFAAT OMEGA 3 KEPADA IBU HAMIL :

  • Cegah kelahiran pramatang
  • Cegah post partum depression (meroyan)
  • Cegah pre eclampsia
  • Used after birth to make breast milk.

MANFAAT OMEGA 3 KEPADA BAYI :

  • Pertumbuhan neurological & visual
  • Mengurangkan risiko alergik pada bayi
  • Meningkatkan berat bayi secara sihat


Kandungan Omega 3 yang penting kepada ibu & bayi pada peringkat ini adalah DHA. EPA pulak penting untuk cover immune response kedua2 ibu dan bayi.

So ibu2 hamil, boleh start consume Omega 3 okay!πŸ˜‰

Berikan yang terbaik untuk tubuh kita dan bayi di dalam kandungan kita. In Shaa Allah..☺️

Sekarang memang masa terbaik untuk anda beli OMEGA GUARD Shaklee ni sebab tengh promo.

Hari last dah hari ni tau. Boleh whatsapp Kekza untuk dapatkan proper consultation!😘



Ask for more details here!πŸ‘‡πŸΌ

Your Friendly Shaklee
Independent Distributor
πŸ“²0195327438

✨ Postage Setiap Hari (kecuali cuti umum)
✨ COD Kajang/Bangi/Putrajaya/Sekitar KL


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More

CLEANSER PALING BEST, FAVOURITE ABAD INI !

CLEANSER PALING BEST, FAVOURITE ABAD INI ! | Sejak terjebak dengan Youth Skincare 8 bulan nan laluu, LUMINOUS GEL OIL CLEANSER ni dah jadi cleanser paling favourite.☺️πŸ’•



Tak lengkap rasanya kalau tak dapat cuci muka dengan cleanser youth ni.

Sebelum ni tak pernah kekal pada 1 jenis cleanser. Habis 1 jenis, tukar jenis lain pulop. Sejenis curious dengan pelbagai brand.πŸ˜†

Kadang2 dalam 1 masa, ada 2 jenis cleanser. Bilik air utama cleanser jenis scrub. Bilik air lagi satu cleanser jenis foam.

Guna ikut mood. Maklumlah mood kan selalu bertukar2.. Hahah!🀣

Tapiiii...

Lepas kenal dengan YOUTH GEL OIL CLEANSER ni so far tak tukar ke brand lain lagi. Mood onzzz je sokmo dengan cleanser yang satu ni.☺️🌷
Bestnya cleanser ni sebab dia dalam bentuk gel tau. And ia sesuai untuk semua jenis kulit. 

Sebab tu nama dia gel oil. So kulit kering boleh pakai, kulit normal boleh pakai, kulit berminyak pon boleh pakai..

Serius, lepas cuci muka guna cleanser ni rasa bersih ja muka walaupun dia tak berbuih.

Now baru masuk tube kedua after 7 months+.. Lama kan tahan? Almost setahun..!😍

So why not melabur lebih sikit untuk produk helokkk BEBAS BAHAN KIMIA BERBAHAYA macam ni..?❤️

Sesiapa yang berhajat nak bertukar ke Rangkaian YOUTH SKINCARE ni, korang boleh contact Kekza k..

Ada 7 items kesemuanya :
  1. Youth Luminous Gel Oil Cleanser
  2. Youth Perfecting Skin Toner
  3. Youth Activating Serum
  4. Youth Age Defense Moisturizer (SPF50)
  5. Youth Renewal Night Cream
  6. Radiance C+E
  7. Youth Restoring Eye Treatment [NEW‼️]


Nak dapatkan 1 SET pun boleh.. Nak beli loose pun boleh..

Meh whatsapp untuk best price!πŸ˜‰

Ask for more details here!πŸ‘‡πŸΌ

Your Friendly Shaklee
Independent Distributor
πŸ“²0195327438

✨ Postage Setiap Hari (kecuali cuti umum)
✨ COD Kajang/Bangi/Putrajaya/Sekitar KL


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM #AuroraXSpectacular
Read More

THE POWER OF MORNING ROUTINE!

THE POWER OF MORNING ROUTINE! | Pagi ni sepatutnya tak ada kelas apa2 pun dalam MMP. Tapi knowing our mentor, ideanya sentiasa mencurah2 tak kira masa.



And selalunya setiap kali dapat ilham, MNM takkan simpan or peram lama2. Mesti akan share terus dengan anak2 didik SPECTACULAR, MMP SPECTACULAR khususnya..

Betapa istimewanya MMP ni sebab MNM bagi full fokus & dahulukan group MMP dulu apa2 hal pun.☺️πŸ’•

And Alhamdulillah, pagi ni dapat input tentang MORNING ROUTINE.

Sebenarnya Kekza perasan kalau start dari pagi tu rutin dah ke laut, memang akan affect the whole day.

Seharian tu akan jadi KALUT, SERABUT, STRESS.. And fokus pun akan lari walau dah plan beriya.. Rupa-rupanya semuanya bermula dari MORNING ROUTINE yang tak disiplin.

Hari ni rasa terkesan sungguh dengan perkongsian MNM.

Walau sesibuk mana pun kita dengan matlamat bisnes ke apa ke pun, MORNING ROUTINE kene jaga. Jadikan MORNING ROUTINE sebagai permulaan setiap hari.

Hubungan dengan yang menggerakkan segala aktiviti kita iaitu Allah swt WAJIB jaga. Dahulukan DIA dari segala hal, In Shaa Allah DIA akan bantu susun cantik je perjalanan hidup kita setiap hari..♥️

In Shaa Allah, will be more discipline on my NEW MORNING ROUTINE starting from today!πŸ’ͺ🏼πŸ’ͺ🏼πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯

Siapa lagi nak join Kekza & nak Kekza bantu korang jalani hari yang lebih TENANG & BAHAGIA?

Jom join kitorang dalam #MMPSPECTACULAR!πŸ’•




Ask for more details here!πŸ‘‡πŸΌ

Your Friendly Shaklee
Independent Distributor
πŸ“²0195327438

✨ Postage Setiap Hari (kecuali cuti umum)
✨ COD Kajang/Bangi/Putrajaya/Sekitar KL


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More

HIDUP BERUBAH SELEPAS PEMERGIANNYA..

HIDUP BERUBAH SELEPAS PEMERGIANNYA.. | Tiba2 teringat zaman kecik2 dulu. Zaman di mana kehidupan rasa tak ada masalah langsung. Happy je walaupun kehidupan kami waktu tu sederhana je..☺️

Sehinggalah pada tahun 1994..

Masa tu umur Kekza 9 tahun, baru masuk darjah 3..

Segalanya berubah bila arwah ayah menghembuskan nafas terakhir..

Sebelum tu arwah ayah dah lama sakit. Keluar masuk hospital banyak kali. Sakit ketumbuhan dalam perut.


SEJAK PEMERGIAN AYAH, HIDUP KAMI BERUBAH..

Sebagai seorang ibu tunggal, mak bekerja siang malam cari rezeki demi nak tampung perbelanjaan kami adik beradik bersekolah.

Mak lah ayah, mak lah ibu. 2 peranan dalam 1 masa. Memang tak mudah. Kekza menyaksikan keperitan yang mak lalui setiap hari.

Siang mak nampak kuat. Malam, mak menangis saban malam..

Ye, saban malam..

Teringat lagi satu malam tu, Kekza belum tidur tapi saja buat2 tidur. Mak usap kepala Kekza, mak kucup dahi Kekza, dannn tiba2 mak berpaling dan menangis..😭

Kekza tahu mak penat.
Kekza tahu mak lelah.
Kekza tahu mak masih rindukan arwah ayah.
Apalah sangat kudrat seorang wanita untuk uruskan semua perkara bersendirian..πŸ˜”

Mak bekerja jual sayur dekat pasar, lepas tu amik upah menjahit, dan kerja dengan bapa saudara amik upah proses ayam daging untuk dihantar ke pasar..

Sampai 1 masa, keadaan jadi makin teruk bila abang Kekza mula ponteng sekolah dan terlibat dengan gejala ‘tak sihat’..

Bermula dengan gam, ganja, dan akhirnya dadah..

Hari2 mengamuk minta duit. Kadang2 hampir2 dia pukul mak sebab tak bagi duit.

Tekanan hidup waktu tu buat mak bertukar menjadi seorang yang seolah2 hilang kewarasan.

Pernah satu malam, Kekza tengah mengaji kat rumah mak saudara. Tiba2 mak datang jerit2 marah pada Kekza. Sebab dia ingat Kekza usik barang2 abang sampai abang mengamuk kat rumah sebab tak jumpa cari barang dia.

Masa tu rasa kecik hati sangat. Kecik hati sebab Kekza nampak macam mak sebelahkan abang walaupun abang terang2 salah sampai sanggup tengking2 Kekza yang tak tau apa2

Dann kalau korang nak tau, masa tu Kekza dah nak LARI DARI RUMAH dah sebab tak tahan dengan tekanan hidup. Tapi mujurlah dihalang oleh sepupu Kekza.

Kalau tak, tak taulah kat mana seorang Rosmiza Ali berada hari ni.. Entah hidup entah dah mati. Na’uzubillah..😣

Sejak dari hari tu Kekza jadi seorang yang sangat PENDIAM..
Kekza banyak MEMENDAM RASA..
Kekza jadi seorang yang sangat BERAHSIA..
Kekza jadi seorang PEMARAH..
Kekza jadi seorang PENDENDAM..
Kekza banyak MEMBERONTAK dalam diam..
Kekza lebih suka simpan dalam hati semua benda..
Kekza tak suka bercerita..

Kesukaran dan tekanan hidup waktu tu  banyak membentuk siapa diri Kekza hari ini.

Tapi Kekza faham, mak tertekan sangat waktu tu. Tak ada tempat mak nak bersandar dan berkongsi duka. Semua tanggung sorang2.

Dannn sebenarnya mak Kekza banyak bagi inspirasi pada Kekza.

Mak Kekza adalah seorang yang tak pandai menulis & tak pandai membaca. Mak Kekza tak pernah sekolah.

Tapi mak SURVIVED! Mak berjaya besarkan kitorang. Mak berjaya tanggung pembelajaran Kekza sampai masuk U.

Dann Kekza adalah satu2nya anak yang paling cemerlang dalam keluarga yang mak letakkan harapan paling tinggi.

Sebab tu, hari ini Kekza terus bertahan untuk buat bisnes yang Kekza tengah fokus sekarang ni.

Kekza nak berjaya dengan bisnes ni. Bukan buat bisnes setakat untuk mengisi masa lapang atau suka2. Tapi Kekza ada impian besar dengan bisnes ni.

Kekza yakin ini jalan cerita Kekza yang Allah dah tentukan..

Kekza yakin kejayaan Kekza ada bersama Shaklee..

Kekza yakin Kekza pasti berjaya capai impian Kekza dalam bisnes ni..

Dann Kekza yakin melalui bisnes ini Kekza mampu tebus balik segala kesusahan mak membesarkan kami adik beradik satu ketika dulu.

Tiada lain yang Kekza harapkan melainkan kegembiraan orang2 tersayang..

Kekza tak nak anak2 Kekza lalui semua tekanan hidup yang pernah Kekza lalui.

Sebab TEKANAN HIDUP sangat memberi kesan kepada SIFAT dan KEPERIBADIAN seseorang.

TEKANAN HIDUP boleh menjadi PUNCA kepada segala bagai penyakit yang melibatkan MENTAL & EMOSI..

TEKANAN HIDUP boleh menjadi ‘PEMBUNUH SENYAP’ kepada POTENSI DIRI seseorang..

Alhamdulillah, hari ini Kekza berada dalam satu circle yang sangat positif dan banyak membantu diri Kekza untuk bebas dari segala masalah emosi.

Dulu Kekza selalu kalah dengan emosi. Sejak berada dalam circle SPECTACULAR, alhamdulillah sedikit demi sedikit Kekza belajar kawal.

SPECTACULAR bukan sebuah group yang fokus kepada target bisnes dan marketing semata2, tapi dalam SPECTACULAR Kekza dapat lebih dari itu.

Ilmu yang diberi sangat berharga dan sangat bermanfaat untuk dipraktikkan dalam kehidupan seharian.

Banyak yang Kekza dapat dari group ini yang Kekza tak pernah dapat dalam group bisnes lain sebelum ni.

Alhamdulillah, terima kasih Allah atas jalan ini.

Terima kasih my business mentor, Master Nana Macarona atas peluang & ruang menjadi sebahagian dari keluarga #SPECTACULAR.☺️♥️




Your Friendly Shaklee
Independent Distributor
πŸ“²0195327438

✨ Postage Setiap Hari (kecuali cuti umum)
✨ COD Kajang/Bangi/Putrajaya/Sekitar KL


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More

TIPS KURUS DENGAN OMEGA GUARD

TIPS KURUS DENGAN OMEGA GUARD | Hai korang! Dah lunch ke tu?😊 Ni Kekza nak share sikit TIPS untuk CONTROL BERAT BADAN & untuk maintain KURUS..


Amik 3 biji #OmegaGuard after lunch everyday!

And of course kena banyakkan bersenam jugak tau. Tak payah nak tunggu pi gym bagai. Awak housekeeping setengah jam sehari pon dah kira bersenam..

Also jaga pemakanan & upgrade lifestyle..

If nak amik suplemen, make sure dengan proper consultation. Jangan ikut dann ja..

Mudahnya nak kurus dengan #OmegaGuardShaklee..☺️πŸ’•




Berminat nak dapatkan OmegaGuard pada harga promo, klik sini!πŸ‘‡πŸΌ

Your Friendly Shaklee
Independent Distributor
πŸ“²0195327438

✨ Postage Setiap Hari (kecuali cuti umum)
✨ COD Kajang/Bangi/Putrajaya/Sekitar KL


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More

ISTIMEWA UNTUK MEREKA YANG RABUN..

ISTIMEWA UNTUK MEREKA YANG RABUN.. | Siapa sini ada masalah rabun atau silau? Ada beberapa corrective action yang kita boleh consider untuk bantu dalam masalah rabun & silau ni kan?

Antaranya pakai spek or kanta sentuh. Ada yang bajet extra boleh pergi buat lasik dsb.. Asalkan ada bajet okay je nak buat lasik..😊

Tapi bagi yang kurang berkemampuan, nmboleh cuba kurangkan risiko rabun/silau makin teruk dengan upgrade lifestyle, jaga pemakanan, jaga jarak penglihatan, rehat cukup dsb.. Sebab mata kita pun perlukan rehat jugak.

But seems nowadays mata kita sangat kuat ‘bekerja’ mengadap gadget, terdedah kepada cahaya terlalu lama etc, maybe ini cadangan terbaik.

CAROTOMAX!




Gabungan 6 JENIS CAROTENOIDS yang sangat bagus :

  • Astaxanthin
  • Alpha Carotene
  • Beta Carotene
  • Lycopene
  • Lutein
  • Zeaxanthin


LUTEIN & ZEAXANTHIN tu sangattt membantu kesihatan mata tau sebab ia memang ada pada retina & lens mata kita.

Selalunya yang menjadi punca masalah pada kesihatan mata adalah sebab kurangnya kandungan kedua2 LUTEIN & ZEAXANTHIN ni lah kalau korang nak tahu.

But one thing for sure ialah, CAROTENOIDS ini bukan hanya untuk MATA SEMATA2. Ada banyak lagi benefits lain CAROTENOIDS untuk kesihatan tubuh kita. Antaranya :


  • Antioksida yang kuat.
  • Tingkatkan sistem imun badan.
  • Sangat bagus dalam penjagaan jantung.
  • Sun block untuk kulit dari dalam.

Bagus kan kandungan CAROTOMAX ni?


GOOD NEWS!😍


Produk CAROTOMAX ni sekarang tengah PROMO KAW-KAW bersempena GLOBAL SHOPPING FESTIVAL 11.11 hari ni..πŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌ

Kekza highly recommend untuk korang grab offer hari ni sebab harga memang MURAH & JIMAT GILAA!

Sempat lagi ni kalau nak dapatkan CAROTOMAX dengan DISKAUN HEBAT hari ni..

Jom whatsapp Kekza!πŸ˜‰




Ask for more details here!πŸ‘‡πŸΌ

Your Friendly Shaklee
Independent Distributor
πŸ“²0195327438

✨ Postage Setiap Hari (kecuali cuti umum)
✨ COD Kajang/Bangi/Putrajaya/Sekitar KL


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More

11.11 ONLINE MASSIVE SALES ON GOING NOW!!!

11.11 ONLINE MASSIVE SALES ON GOING NOW!!! | Cantik kan tarikh hari ni? Dah lah cantik, ada pulak MASSIVE SALES huru hara satu Malaysia.



Sana sini sales uolls!

Lazada sales!
Shopee sales!
Watson sales!
Mydin sales!
Butik2 semua buat sales!

Weyh, SHAKLEE pon tak kalah..

SALES HARGA CECAH LANTAI hari ni Shaklee offer korang.. Masha Allah, hatinya urak tahan ginih!😱

Paling urak tahan, shopping Shaklee boleh DAPAT DUIT BALIK..πŸ˜πŸ’°

Kekza memang suka bab2 cashback ni..πŸ˜‹

Siapa nak shopping sambil dapat duit balik, meh whatsapp Kekza lelaju! Peluang macam gini setahun sekali je datang..πŸ˜‰♥️



Ask for more details here!πŸ‘‡πŸΌ

Your Friendly Shaklee
Independent Distributor
πŸ“²0195327438

✨ Postage Setiap Hari (kecuali cuti umum)
✨ COD Kajang/Bangi/Putrajaya/Sekitar KL


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More

ANTARA KELEBIHAN YOUTH RESTORING EYE TREATMENT

ANTARA KELEBIHAN YOUTH RESTORING EYE TREATMENT


 100% natural daripada tumbuhan

 Diuji oleh pakar mata, sesuai untuk mata sensitif (even pakai contact lens pun boleh)
 Tidak menyumbat liang pori (so takkan ada oil seed/biji-biji putih bawah mata)
 Menyerap 1000x kandungan cecair cream ini untuk melembapkan bahagian mata!


YOUTH RESTORING EYE TREATMENT is more than just an eye cream!πŸ˜ŠπŸ’•

Nak mata nampak MUDA, TEGANG dan TIADA EYEBAG?

Meh whatsapp Kekza laju2 & grab yours now before sold out!😘



Ask for more details here!πŸ‘‡πŸΌ

Your Friendly Shaklee
Independent Distributor
πŸ“²0195327438

✨ Postage Setiap Hari (kecuali cuti umum)
✨ COD Kajang/Bangi/Putrajaya/Sekitar KL


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More

APA YANG SPECIAL SANGAT YOUTH RESTORING EYE TREATMENT TU?

APA YANG SPECIAL SANGAT YOUTH RESTORING EYE TREATMENT TU? | Apa yang specialnya ialah kandungan PEPTIDE BLEND yang terdapat di dalam eye cream Youth yang tidak terdapat pada eye cream lain.😊


Peptide Blend berfungsi untuk bantu aktifkan penghasilan kolagen di sekitar bawah mata kita.

Bila kolagen bawah mata kita mula dihasilkan semula, ia akan bantu mengurangkan masalah :
♥️EYEBAG
♥️mata SEMBAP
♥️FINE LINES,
♥️WRINKLES
♥️DARK CIRCLES

dan sebagainya In Shaa Allah..

Macamana cara nak dapatkan Youth Restoring Eye Treatment ni? Boleh terus whatsapp Kekza keh!😘



Ask for more details here!πŸ‘‡πŸΌ

Your Friendly Shaklee
Independent Distributor
πŸ“²0195327438

✨ Postage Setiap Hari (kecuali cuti umum)
✨ COD Kajang/Bangi/Putrajaya/Sekitar KL


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More

YOUTH RESTORING EYE TREATMENT – MY FIRST FAVOURITE EYE TREATMENT CREAM!

YOUTH RESTORING EYE TREATMENT – MY FIRST FAVOURITE EYE TREATMENT CREAM! | Siapa kat sini yang ada masalah mata panda? Dark circle? Fine lines? Kedut tepi mata? You should really grab this product!


Eye cream Youth ni special dari yang lain sebab ada METAL COOLING APPLICATOR tip kat bahagian hujung dia.😱

Cooling tip ni lah yang kita guna untuk massage area bawah mata & sekitar mata kita tau. Memang sejuk je nanti mata kita kena massage..

Selalu kita guna timun nak sejukkan mata, nak hilangkan sembap mata kan?

Now dah tak perluuuu renyah2 dah sis.. Youth Restoring Eye Treatment kan ado..

Guna je Youth applicator tip ni untuk sapu cream and massage bawah mata, memang rasa sangat sejuk! 


Really must try product sangat Youth eye cream ni weiii..😍

Jom whatsapp Kekza kalau nak tau lebih lanjut & dapatkan best price untuk produk yang super daebakk nih jom!😘



Ask for more details here!πŸ‘‡πŸΌ

Your Friendly Shaklee
Independent Distributor
πŸ“²0195327438

✨ Postage Setiap Hari (kecuali cuti umum)
✨ COD Kajang/Bangi/Putrajaya/Sekitar KL


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More